STRAVIČAN RASPLET NESTANKA

Planinarku iz Belgije pronašli obezglavljenu na Himalaji

Poginuli planinar

Poginuli planinar

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Policija zasad nema nikakvih tragova i pokušava utvrditi je li djevojku možda ubio netko koga je poznavala, prenosi Večernji list

Mladu planinarku iz Belgije, koja je prije deset dana nestala na Himalaji, pronašli su obezglavljenu. Debbie Maveau (23) pronađena je prije nekoliko dana na području nacionalnog parka Langtang na granici s Tibetom, prenose strani mediji.

Policija zasad nema nikakvih tragova i pokušava utvrditi je li djevojku možda ubio netko koga je poznavala. Njezinu glavu pronašli su oko 30 centimetara od tijela.

Lokalni policijski inspektor rekao je za medije kako nitko ne surađuje s njima, što im dodatno otežava slučaj. Ljudi s kojima su uspjeli razgovarati kažu da nisu vidjeli ubijenu djevojku. Policija je također rekla kako je malo vjerojatno da je djevojka silovana ili opljačkana, budući da je na sebi imala donje rublje, a pored nje su pronašli njezinu kameru i novac.

Američko veleposlanstvo nakon ovog slučaja ponovno je podsjetilo na ranije dano upozorenje ženama da ne planinare same po Himalaji. Naime, lani je 23-godišnja Amerikanka napadnuta dok je sama planinarila. Nepoznati muškarac silovao ju je uz prijetnju nožem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi