14 DANA ZATVORA

Pijan pokušao zagrliti Jakovčića

05.06.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Zdenko Pavković (54) iz Poreča završio je u zatvoru jer je u utorak navečer na slavljeničkom, pobjedničkom skupu IDS-a malo previše zavirio u čašicu remetivši pritom javni red i mir

Pokušao se on onako pijan popeti na pozornicu, a prije toga pokušao je zagrliti i predsjednika IDS-a, starog-novog istarskog župana Ivana Jakovčića. No ni jedno ni drugo nije mu uspjelo. Jakovčić se uspio izvući iz zagrljaja, a od penjanja na binu spriječili su ga zaštitari, koji su ga zadražli do dolaska policije, piše Slobodna Dalmacija.

Pavković je odbio alkotestiranje, a nakon što se u policijskoj postaji odrijeznio, odveden je do suca za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora od 14 dana.

Zdenko Pavković otprije je poznat po remećnju javnog reda i mira, a prijavljivan je i zbog uništenja i oštećenja tuđih stvari i nasilničkog ponašanja.

U IDS-u ističu da ovaj incident nema nikakvu političku pozadinu. Pavković je samo malo više popio i na neumjesan način možda želio Jakovčiću čestitati na još jednom osvojenom mandatu istarskoga župana.