ALKOHOLIZIRANI PULJANIN

Pijan pao s mopeda pa istukao čovjeka koji mu je pomogao ustati

03.11.2011 u 15:29

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, jučer je u Puli uhićen 42-godišnji Ž. D. iz Pule. Puljanina, kojem je izmjereno 2,18 promila, osnovano se sumnjiči da je fizički napao 45-godišnjeg Premanturca, koji mu je priskočio pomoći nakon pada s mopeda.

Postupajući po dojavi o tučnjavi na Kapitolinskom trgu, policija je utvrdila kako je jučer oko 19.15 sati, 42-godišnji Ž. D. pod vidnim utjecajem alkohola iz smjera Foruma upravljao mopedom marke Piaggio, pulskih registarskih oznaka te je dolaskom do Kapitolinskog trga pao na kamenu podlogu.

U pomoć su mu priskočila dvojica muškaraca, koji su ga pridigli sa tla, no Puljanin je počeo psovati te je krenuo prema jednom od njih, 45-godišnjaku iz Premanture. Stariji muškarac je odmah pobjegao prema obližnjoj trgovini, no Puljanin je ušao za njim i počeo ga udarati u glavu, a nakon što je čovjek pao, i po ostatku tijela. Ozlijeđeni se Premanturac ipak uspio pridići i pobjeći prema Forumu, gdje je dočekao dolazak policijskih službenika, a za to se vrijeme smirio i njegov napadač, izvijestila je PU istarska.

U pulskoj Općoj bolnici utvrđeno je kako je 45-godišnjak zadobio teške ozlijede glave. Alkoholizirani napadač je uhićen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.