RIJEKA

PGS predstavio listu za Gradsko vijeće

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.05.2009 18:45
  • Objavljeno 03.05.2009 u 18:40
pgs nikola ivaniš

pgs nikola ivaniš

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Šop

Primorsko-goranski savez (PGS) predstavio je danas u Rijeci svoju izbornu kandidacijsku listu za riječko Gradsko vijeće koju predvodi kandidat Nikola Ivaniš, ujedno kandidat za riječkoga gradonačelnika

Nikola Ivaniš je kazao da je potrebno otvoriti pitanje treba li vratiti u službenu uporabu ponovno naziv Sušak pa da se grad zove Rijeka-Sušak. Ivaniš je kazao da su do oslobođenja 1945. godine to bila dva grada koji su tek tada ujedinjeni a da pojam Sušak ima povijesno i tradicijsko značenje. O tome treba otvoriti javnu raspravu i raspisati referendum, rekao je Ivaniš.

Zamjerio je sadašnjoj riječkoj gradskoj vlasti, kako je rekao, deklarativno zalaganje za načela antifašizma jer, upozorio je, na spomen-ploči koja je podignuta na mostu preko Rječine, na kojem je održano današnje predstavljanje preko uklesane izjave Josipa Broza Tita netko je sprejem ispisao 'Zločinac'. Nitko od predstavnika gradske vlasti koji su jutros postavljali vijence na ovom mjestu povodom obilježavanja dana oslobođenja Rijeke nije naložio da se natpis 'Zločinac' hitno ukloni, istaknuo je Ivaniš.

PGS izlazi samostalno na ove izbore. Kandidati za zamjenike gradonačelnika su Vladimir Bebić i Ana Trošelj. Kandidat za primorsko-goranskog župana je Franjo Butorac, a kandidati za zamjenike župana su Ines Strenja-Linić i Damir Jakovčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!