POTPISIVANJE PO KAFIĆIMA

Peticija protiv zabrane pušenja

15.06.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Na prijedlog Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika danas počinje potpisivanje peticije kojom se traži izmjena Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Peticiju je podržao i Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK)

Peticija se potpisuje do 30. lipnja u ugostiteljskim objektima te u prostorijama udruženja obrtnika i područnim obrtničkim komorama, a namijenjena je vlasnicima lokala, kao i gostima i svima ostalima koji podržavaju zahtjeve Ceha.

Jednodnevno javno potpisivanje peticije organizirat će se na glavnim gradskim trgovima i drugim prometnim mjestima diljem Hrvatske, u srijedu, 17. lipnja, s početkom u 11 sati, priopćeno je iz HOK-a.

Iz Ceha ugostitelja poručuju kako peticijom za izmjenu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda žele spriječiti zatvaranje ugostiteljskih objekata i gubitak radnih mjesta.

Traže da se ugostiteljskim objektima do 50 metara četvornih omogući da sami izaberu žele li biti pušački ili nepušački objekti. Za one veće od 50 četvornih metara predlažu da se do 30 posto ukupne površine može fizički odvojiti i osposobiti za pušače. Traže i da se minimalne tehničke uvjete za prostorije za pušenje definira posebnim propisima u obliku pravilnika, a ne zakonom, prenosi HRT.