kod Monterreya

Petero mrtvih nakon pada konstrukcije bine na predizbornom skupu u Meksiku

23.05.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Najmanje pet osoba je poginulo, a 15 ih je ozlijeđeno nakon što se srušila pozornica na predizbornom skupu u sjevernoj meksičkoj državi Nuevo León, rekao je lokalni guverner. Incident se dogodio dok je predsjednički kandidat lijevog centra Jorge Alvarez Maynez držao govor u gradu San Pedro Garza Garcia, u blizini Monterreya

Rušenje pozornice je izazvao iznenadni nalet vjetra, na je napisao je Mynez u objavi na X. Dramatične snimke prikazuju trenutak urušavanja rasvjetne konstrukcije dok je više ljudi bilo na pozornici. Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje Mayneza kako maše svojim pristašama, a zatim trči na sigurno dok se dio konstrukcije urušava..

Guverner države Samuel Garcia pozvao je lokalno stanovništvo da ostane u kućama zbog grmljavine i jakih vjetrova u tom području. "Ako možete, izbjegavajte izlaske. Obavještavat ću vas", napisao je na X. Maynez je kandidat stranke Građanski pokret i trenutno je na trećem mjestu u nacionalnim anketama. U objavi za X, rekao je da nije ozlijeđen u urušavanju, ali da je nekoliko članova njegovog tima jest. Dodao je da se vraća na mjesto događaja. 

sve osim nogometa