bivši zastupnik

Uhićen Ivan Pernar! Radio performans pred školom u Splitu

07.02.2024 u 14:18

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg incidenta ispred Prometne škole u Splitu, Ivan Pernar se u srijedu pojavio ispred Osnovne škole Bol. U međuvremenu je uhićen

Ispred škole je stigla policija, a iz nje se čulo obraćanje ravnatelja Davora Bučevića preko razglasa, piše Dalmatinski portal.

Najavio je da će poslati obavijesti roditeljima o situaciji koja se dogodila na odmoru te su se spominjale i snimke učenika koji su bili na prozorima i pametnim telefonima bilježili sve što se u tom trenutku odvijalo u školskom dvorištu.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj upoznati su s informacijom da je Ivan Pernar bio ispred splitske osnovne škole, ali još uvijek nisu potvrdili takvu dojavu.

Ravnatelj Davor Bučević potvrdio je da je Pernar bio ispred osnovne škole Bol u Splitu.

'Moja stručna služba rekla mi je da imaju informaciju da će doći. Zbog toga sam preko odmora djecu zadržao unutar škole. Zaista je došao s dvojicom… Prišao sam mu i on me već snimao. Rekao je da je htio djecu pitati oko trenda u Americi o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila. Rekao je da je to trend u Americi i da će to sigurno doći u Hrvatsku za tri do pet godina', prepričao je bizaran razgovor ravnatelj osnovne škole te je rekao da mu je odgovorio kako ne razumije zašto je došao u školu pitati djecu i maloljetnike o toj priči.

Nakon toga mu je Pernar najavio da će danas biti u 13 sati ispred Pomorske škole, ali će se sutra vratiti u 13 sati ispred škole na Bolu, na što mu je ravnatelj rekao da u školsko igralište ne smije ući. Policija se još uvijek nije očitovala o svemu što se dogodilo ispred Osnovne škole Bol, ali je ravnatelj rekao da je ranije obavijestio policiju koja je na mjesto događaja stigla tek nakon školskog odmora, kada je sve bilo gotovo.

Kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, Pernar se nalazi na obavijesnom razgovoru u policiji.

Slobodna Dalmacija doznaje iz PU splitsko-dalmatinske da je Pernar u međuvremenu uhićen.

U tijeku je kriminalistička obrada nakon što je Pernar u utorak, u Splitu priredio svojevrsni performance zajedno s učenicima Prometne škole, a nešto slično je danas pokušao i ispred OŠ Bol, međutim tu ga je policija "pokupila".

Kako doznajemo, protiv njega će biti podnesene dvije prijave i to ona zbog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju i prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira.