čestitke vatrenima

Peović: Trebamo izaći na ulice zbog nogometaša, ali i zbog radnice iz Kauflanda

19.06.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Čestitajući Vatrenima na osvojenoj srebrnoj medalji na turniru Liga nacija, oporbeni saborski zastupnici ocijenili su u ponedjeljak kako bi bilo lijepo kada bismo imali i Vladu kao što je nogometna reprezentacija a u hrvatskoj politici ljude kao što je izbornik Zlatko Dalić

"Vatreni ne igraju za novce, oni riskiraju ozljede da igraju za hrvatsku reprezentaciju. Kad bi imali takve i u hrvatskoj vladi, kad bi imali 50 takvih Dalića, da budu predsjednici vlade i ministri koji će odabrati 11 najsposobnijih a ne najpodobnijih, gdje bi nam bio kraj“, upitao je tijekom slobodnih govora zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić.

"Ne bi bili predzadnji i zadnji u Europi, zavisi što se gleda. Ovi dečki nam stalno poručuju da mi to možemo, ako budu pravi ljudi na pravom mjestu”, dodao je Mlinarić koji je bio odjeven u dres reprezentacije.

Vladajući HDZ prozvao je zbog neispunjenog obećanja o gradnji novog nacionalnog stadiona.

Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) naglasila je da nogometaši predstavljaju "poštenu, uspješnu i požrtvovnu Hrvatsku" koju po njezinim riječima desetljećima "terorizira nemoralna, nesposobna, privilegirana i u dobom dijelu izdajnička vladajuća kasta".

"Što bi se dogodilo kad bi naši nogomet uzimali provizije te umjesto na protivnički pucali po golu Hrvatske. Upravo to čine vladajuće strukture“, ustvrdila je Vidović Krišto.

Zastupnik Kluba Fokusa i Reformista Damir Bajs istaknuo je da bi građani željeli da Hrvatska, osim u nogometu, bude druga u Europi i po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, što trenutno nije slučaj.

"Rekonstrukcija drugog kolosijeka pruge Dugo selo-Križevci ugovoreno je preko 200 milijuna eura, a činjenica je da ćemo na tom primjeru izgubiti oko 40 milijuna eura koje ćemo nadoknaditi iz nacionalnih sredstava“, kazao je.

Katarina Peović (Klub HSS-a i RF-a) naglasila je da trebamo izaći na ulice zbog nogometaša, ali i zbog radnice iz Kauflanda koji je prošlog tjedna izgubila život prazneći kontejner s papirom.

"Sasvim je jasno da je bila umorna i da je opravdano postaviti pitanje koliko je radila dan prije, koliko je radila tjedan prije", rekla je Peović.