afera whatsapp

Penava (HDZ): Slobode govora mora biti, ali treba poštovati pravila stranke

11.11.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) rekao je u ponedjeljak o tzv. WhatsApp aferi u HDZ-u kako slobode govora mora biti, ali mora se uvažavati činjenica pripadnosti stranačkoj grupaciji

'Sloboda govora mora biti, a naravno da se mora uvažavati i činjenica da pripadate određenoj obitelji ili stranačkoj grupaciji i da se moraju poštovati pravila ponašanja kluba kojem pripadate', rekao je Penava, no, dodao je, sankcije ne podupire.

Penava kaže kako načelno podupire kritiku, ali da treba odmjeriti razloge za kritiku i 'tajming'.

Kritika načelno da, ali treba odmjeriti razloge i 'tajming', sve je to igra. Trebalo bi pojedinačno prići svakoj situaciji i objektivno o tome odlučivati, odgovorio je Penava na pitanje je li po njemu dopušteno da se na WhatsAppu kritizira predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića.

Ocijenio je kako nije dobro u ključnim trenutcima bitke za glasove odvraćati pozornost.

'Stvar je u tome što se komunicira, što se krije iza, jesu li to neke osobne ambicije ili pak nešto jako bitno', istaknuo je Penava.

Na pitanje je li bilo dobro otvoriti tu temu prije predsjedničkih izbora, odgovorio je kako je to bilo suvišno.

Grabar Kitarović načelno ima potporu HDZ-a, drugačija razmišljanja su u promilima.

Ocjenjujući mandat predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koji je pri kraju, Penava je rekao da je velika većina građana zadovoljna.

'Dobili smo predsjednicu kakvu smo trebali. U odnosu na njezine prethodnike, mislim da ćemo se svi složiti da je u pitanju ogromna razlika', ocijenio je nakon što je predsjednica predstavila program za novi mandat.

Na pitanje ima li Grabar-Kitarović istinsku potporu cijelog HDZ-a, Penava je odgovorio kako načelno može reći da ima jer su različita razmišljanja - u promilima.

'Kod velikih stranaka naravno da postoje i različita razmišljanja, ali to su promili, to naprosto nije ono što predstavlja stranku', istaknuo je Penava.