KUKURIKAVCI U DUBROVNIKU

Pelješki most je prevara, autocesta je budućnost

05.11.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović, Radimir Čačić, Branko Grčić i Arsen Bauk danas su u dubrovačkom kinu Sloboda predstavili program ove koalicije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je kako je u Hrvatskoj ubijena vjera i optimizam, što se mora promijeniti te je naš zadatak donositi odlučne, hrabre i dobro promišljene odluke, a ne bolne rezove.

'Mi tražimo povjerenje građana za promjene i odluke koje ćemo donositi zajedno s građanima', istaknuo je Milanović te dodao kako 'smo za naš uspjeh odgovorni mi sami, a jednako tako i za evenutalne loše odluke'. On je također obećao da će Dubrovnik biti povezan s ostatkom Hrvatske modernom prometnom vezom, odnosno modernom autocestom koja će ići od Ploča kroz dolinu Neretve, susjednu BiH do Dubrovačkog primorja

Kad je u pitanju Pelješki most, Milanović je kazao kako se u tom slučaju ljude varalo.

Kao jednu od temeljnih postavki Kukuriku koalicije, Milanović je naveo borbu za Hrvatsku koja će imati stabilan proračun i u kojoj će svaki stanovnik imati plus na računu.

Čelnik HNS-a Radmir Čačić kazao je kako je vrijeme za Vladu sa legitimacijom, pameću i poštenjem. Među prioritete koje će, ukoliko dobiju povjerenje građana, Čačić je naveo energetiku i turizam. 'Naš zadatak je iskoristiti i probuditi hrvatske potencijale, a Vlada će usmjeriti državu u stvaranje razvoja', naglasio je Radimir Čačić.

Gospodarski strateg koalicije Branko Grčić upozorio je kako bez novih investicija neće biti moguće pokrenuti investicijski ciklus, te kako je nužno što prije obnoviti proizvodnju i povećati izvoz.

'Mi smo spremni sami donositi ključne odluke i učinit ćemo sve da izbjegnemo MMF', naglasio je Branko Grčić.

Koordinator u X. izbornoj jedinici Arsen Bauk kazao kako je glas za Kukuriku koaliciju glas za bolju Hrvatske.