POSTALA POKAJNICA?

Pavošević u tajnosti puštena iz Remetinca

27.07.2011 u 22:17

Bionic
Reading

U potpunoj tajnosti bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević još u subotu puštena je iz Remetinca nakon samo dva tjedna i to na zahtjev USKOK-a, a njezin odvjetnik nije želio komentirati nagađanja da je Pavošević postala pokajnica

Kako piše Vjesnik, koji je kao što i sam ističe do te informacije došao sasvim slučajno, Pavošević je gotovo puna dva dana, u petak i subotu, u USKOK-u iznosila obranu i, čini se, priznala djelo za koje se tereti.

Naime, s obzirom da je bivšoj HDZ-ovoj blagajnici pritvor bio određen na mjesec dana te je USKOK protiv nje predložio najmanje 20 svjedoka, postojala je mogućnost da bi mogla i čitavo ljeto provesti u Remetincu.

Međutim, suprotno prvotnom stavu, a neposredno nakon njezina pritvaranja došlo je do preokreta u kojemu je Pavošević odlučila priznati krivnju te je u višesatnom iskazu teretila i druge osobe. Zbog toga je USKOK, piše Vjesnik, zaključio da ona više ne može ni na koji način utjecati na svjedoke, pa je zatraženo njezino puštanje.

Da je Pavošević puštena u subotu, 23. srpnja, iz pritvora na zahtjev USKOK-a, potvrdio je Hini i njezin odvjetnik Davor Cahun koji o njezinu stautsu zbog tajnosti postupka nije mogao govoriti.

Odvjetnik Cahun nije želio komentirati medijske napise da je bivša blagajnica HDZ-a nakon dvodnevne obrane u USKOK-u postala pokajnica.

Podsjetimo, USKOK je protiv Branke Pavošević pokrenuo istragu zbog umiješanosti u aferu Fimi media, a tereti je za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Bivša šefica računovodstva HDZ-a s te je dužnosti smijenjena kada je revizija otkrila nepravilnosti. Osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media po kojoj je afera i dobila ime.

Odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru 15. srpnja donijela je, na prijedlog USKOK-a, sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Erna Dražančić, a Pavošević je puštena nakon osam dana.