PONIŠTAVAJU SE IZBORI?

'Pašalić nije smio biti u Remetama'

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2012 17:08
  • Objavljeno 07.03.2012 u 16:55
Jadranka Kosor

Jadranka Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako na izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, osvrćući se na jučerašnji dolazak bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića na temeljni ogranak HDZ-a u zagrebačkim Remetama gdje je, u svojstvu počasnog gosta, održao i govor

'Na toj izbornoj skupštini nije mogao biti nazočan nitko tko nije član HDZ-a, a najmanje da netko tko nije član naše stranke održi govor kao počasni gost. To je protiv Statuta i protiv Propisnika koji jasno kaže tko može nazočiti i tko može govoriti', poručila je Kosor.

Tu je izbornu skupštinu trebalo prekinuti i zamoliti sve one koji nisu članovi HDZ-a da je napuste, mišljenja je Kosor.

„To se nije učinilo i bez obzira što je izabrano novo vodstvo temeljnog ogranka mislim da je jedino regularno da se taj postupak ponovi i da se izabere novi predsjednik temeljnog ogranka i da se izabere novo vodstvo“, naglasila je.

'Pašalić je, napomenula je, na tu skupštinu došao na poziv predsjednika temeljnog ogranka, obzirom da gospodin Pašalić živi na tom području.

Što će biti sa predsjednikom temeljnog ogranka odlučit će danas Područni odbor Maksimir na čijem je čelu Stanko Gačić“, rekla je Kosor dodavši kako Statut kaže da je to u njihovoj nadležnosti.

Kosor je demantirala i medijske napise prema kojima je na pristupnici u HDZ Milana Kovača, koji je 2002. otišao iz HDZ-a i zajedno s Pašalićem osnovao Hrvatski blok, od 23. siječnja ove godine stoji „preporuka JK“ .

'Netočno je da je on u HDZ upisan po mojoj preporuci što se vidi iz izjave (podijeljene novinarima) koju je potpisao Kruno Jurgec, koji upisuje ljude u našu centralu na temelju ispunjenih formulara. On je svugdje stavio napomenu da ih je on upisao kao „JK“ dakle Jurgec Kruno“, rekla je Kosor dodavši da su neki to izvukli iz tog sustava i to koriste kao dokaz protiv nje.

Gospodin Kovač nije upisan u HDZ po mom nalogu, ustvrdila je Kosor dodavši kako je tu Statut jasan.

„Onaj tko je izbačen iz HDZ-a ne može se vratiti, a onaj tko je izišao sam može i ima priliku vratiti, ali mora ići postupkom koji je Statutom HDZ-a propisan, znači preko Visokog časnog suda“, poručila je Kosor.

Najavila je i kako će se „vratiti kotač unatrag“ i vidjeti tko je u posljednjih šest mjeseci dobio iskaznicu i na temelju kojeg postupka. „Pregledom koji sam ja danas napravila vidi se da su i neki drugi koji su samovoljno izišli iz HDZ-a dobili iskaznice na temelju postpka koji je bio mimo bilo kakvog koraka koji je trebalo poduzeti na temelju Statuta HDZ-a“, ustvrdila je.

O Kovačevim medijskim izjavama da mu je Kosor osobno rekla kako nema ništa protiv njegova dolaska u stranku, čelnica HDZ-a je rekla kako su kratko razgovarali kada je, zajedno s Ćirom Grubišićem bio kod Vladimira Šeksa te da to nije bila tema njihovog razgovora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi