I DALJE TOPLO

Par lijepih dana, pa novi pljuskovi

06.06.2016 u 09:44

Bionic
Reading

Pred nama je još jedan tjedan u kojem će se sunčana razdoblja izmjenjivati s oblačnim. Nakon lijepog utorka i srijede zaredat će se dani s jačim razvojem oblaka, a ponegdje će biti izraženijih oborina pa i grmljavinskog nevremena. Temperature će u drugom dijelu tjedna pasti za par stupnjeva, no i dalje će biti toplo. Za izlete u prirodu radije odaberite sunčaniju subotu.

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano. Prijepodne još ponegdje može biti male i umjerene naoblake, no oborine se uglavnom ne očekuju. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano, povremeno s malom, mjestimice i umjerenom naoblakom. Ujutro je mjestimice u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27°C.

U četvrtak će ponovo biti nestabilnije i promjenjivije. Posvuda će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice uz jači razvoj oblaka, moguća je kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak s grmljavinom, češće na Jadranu i u njegovom zaleđu. U unutrašnjosti vjetar će biti slab, a na Jadranu će zapuhati slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 12, a na Jadranu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 26°C.

U petak će biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti, mjestimice su moguće i izraženije oborine. Povoljnije će biti samo na južnom Jadranu gdje će oborine biti rjeđe, a očekuju se i dulja sunčana razdoblja. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 12 do 16, a na Jadranu od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 25°C, a u gorju će biti koji stupanj niža.

Tijekom noći i u subotu ujutro vrijeme će se stabilizirati pa će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano i uglavnom suho. Prema trenutnim prognostičkim materijalima u nedjelju nas ponovo očekuje promjenjivije i nestabilnije vrijeme.