RASPUŠTEN OGRANAK HDZ-A

Pao Šuker u Velikoj Gorici nakon 15 godina

16.01.2013 u 21:03

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a raspustio je u srijedu Gradski odbor velikogoričkog HDZ-a čime je završena 15-godišnja vladavina bivšeg ministra financija Ivana Šukera HDZ-om u turopoljskoj metropoli

ŽO je odluku donio jednoglasno, nakon što je dvije trećine članova GO-a zatražilo raspuštanje, a Šuker, iako je član ŽO-a, sjednici nije nazočio.

ŽO-u je poslao priopćenje u kojem je iznio svoje viđenje, ali za novine ništa nije htio komentirati. Za povjerenika HDZ-a imenovan je HDZ-ov dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević koji će uz osmočlano povjerenstvo voditi GO do poslije lokalnih izbora kada će se održati ponovni izbori. Vujević je i najizgledniji kandidat za novog šefa goričkog HDZ-a.

Iako je Šuker na nedavnim izborima ponovno izabran za predsjednika, u toj je organizaciji vladao raskol na njegove ljude i one sklone gradonačelniku Draženu Barišiću. To je kočilo i funkcioniranje Grada jer su 'Šukerovi' na sjednicama Gradskog vijeća bojkotirali Barišića. I takav razjedinjeni GO Šuker je donekle držao pod kontrolom dok za gradonačelnika, zbog animoziteta prema Barišiću kojemu ankete daju 30-ak posto, nije predložio nepoznatog dr. Zagorca.

I taj je njegov prijedlog prošao, ali pripadnici mladeži HDZ-a predvođeni Ervinom Kolarcem, dogradonačelnikom i dojučerašnjim Šukerovim saveznikom, odjednom su mu okrenuli leđa i poručili da im nisu bili poznati rezultati anketa koji daju veliku prednost Barišiću. Članovi raspuštenog GO-a za gradonačelničkog kandidata sada podržavaju Barišića.