PONOVLJEN POZIV

Pantovčak reagirao na Plenkovićevu izjavu o pozivu Putinu

22.03.2018 u 16:40

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednice prokomentirali su izjavu premijera Andreja Plenkovića oko poziva ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da posjeti Hrvatsku kojeg je uputila Kolinda Grabar Kitarović

'Imajući u vidu činjenicu da je predsjednik Putin pobijedio na izborima i čeka ga novi mandat, predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović samo je ponovila poziv u Republiku Hrvatsku upućen još nakon službenog posjeta Ruskoj federaciji 2017. godine', stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice za N1.

Podsjetimo, premijer Plenković u Bruxellesu je rekao da je vidio vijest da je predsjednica pozvala Putina u posjet Hrvatskoj. 'Predsjednica je očito razgovarala s ruskim predsjednikom nakon posjeta prije nekoliko mjeseci, vjerojatno je to dio dogovora od tada. Ovo je sigurno bio razgovor nakon njegova reizbora', komentirao je premijer.

  • +6
Grabar Kitarović i Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na pitanje je li se konzultirao s predsjednicom te je li znao da će pozvati Putina, Plenković je rekao: 'Vidjeli smo se sinoć'.

Novinari su ga pitali smatra li je li trenutak primjeren. 'To je nešto što morate pitati predsjednicu, ona razvija dijalog s njim već nekoliko mjeseci', odgovorio je premijer.