aktualni sat

Panenić pita Vladu čega se boji pa još nije proglasila Vukovar mjestom posebnog pijeteta

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.05.2018 11:48
  • Objavljeno 09.05.2018 u 11:48
Panenić pita Vladu: Zašto još Vukovar nije proglašen mjestom posebnog pijeteta

Panenić pita Vladu: Zašto još Vukovar nije proglašen mjestom posebnog pijeteta

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zapitao je u srijedu Vladu čega se boji jer ni nakon godinu i pol dana nije predložila zakonom koji bi trebao proglasiti Vukovar mjestom posebnog pijeteta te izrazio bojazan da je taj grad ostavljen 'u statusu quo'

"Na sjednici Vlade u Vukovaru 17. studenog 2016. jedna od ključnih odluka bila je ona o nacrtu zakona koji bi trebao proglasiti grad Vukovar mjestom posebnog pijeteta. Od toga studenoga prošlo je godinu i pol dana. Tekst nacrta još nismo vidjeli. Rješenje još nismo vidjeli", rekao je Panenić u slobodnoj raspravi na početku saborskog zasjedanja. Umjesto toga, kaže, građani koji tamo žive gledaju još uvijek ploče koje stoje prelijepljene.

"Ne znamo što u tome pijetetu trebamo tražiti. Trebamo tražiti da ostanemo neutralni isto kao što trebamo biti rodno neutralni, isto bi tako izgleda trebali biti i nacionalno neutralni, trebali bi biti neutralni i prema svemu onome što se događalo u gradu Vukovaru, trebali bi pustiti vrijeme da rješava nešto što ova Vlada uz najavu koju je napravila, nikako da pokrene", rekao je Panenić. Vladu je zapitao čega se boje. "Želi li da Vukovar bude mjesto posebnog pijeteta ili su svi zadovoljni? Ili je to bila samo poruka da se sruši Milanovićeva Vlada pa kad se preuzme vlast da se ostavi status quo?", pitao se Panenić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!