dodatne restrikcije

Pala odluka: SAD će uvesti sankcije za Sjeverni tok 2

23.02.2022 u 20:18

Bionic
Reading

Nako što je Njemačka zaustavila Sjeverni tok 2, stigle su i sankcije iz SAD-a

Američki predsjednik Joe Biden službeno je najavio nove sankcije za Nord Stream 2 AG, švicarsku tvrtku čija je matična tvrtka ruski plinski div Gazprom, i njezinim korporativnim službenicima, prenosi CNN.

'Ovi koraci su još jedan dio naše početne tranše sankcija kao odgovor na ruske akcije u Ukrajini. Kao što sam jasno rekao, nećemo oklijevati poduzeti daljnje korake ako Rusija nastavi eskalirati situaciju', stoji u izjavi Bidena.

Biden je također pozdravio odluku Njemačke da zaustavi certifikaciju plinovoda, napisavši: 'Svojim je djelima predsjednik Putin pružio svijetu ogromnu inicijativu da se odmakne od ruskog plina i drugih oblika energije. Želim zahvaliti kancelaru Scholzu na njegovom bliskom partnerstvu i kontinuiranoj predanosti pozivanju Rusije na odgovornost za svoje postupke.'

CNN je ranije izvijestio da se očekivalo da će Bidenova administracija najaviti sankcije prema tvrtki zaduženoj za izgradnju ruskog plinovoda Sjeverni tok 2 , nakon što je prošle godine Biden blokirao takve sankcije zbog odnosa s Njemačkom.