O ZDRAVLJU I RUKOMETU

Pahorov kabinet nasjeo na 'poziv s Pantovčaka'

27.01.2013 u 09:11

Bionic
Reading

Kabinet slovenskog predsjednika priznao je u subotu da je nasjeo na šalu komičara Davora Jurkovića, spojivši ga telefonom sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u uvjerenju da na liniji imaju Pantovčak i da zove 'Stošić, tajnik predsjednika Ive Josipovića'

Internetska stranica 24ur televizijske postaje POP-TV objavila je sedmominutni video Jurkovićeve emisije 'U zdrav mozak' u kojoj se on suradnicima u uredu slovenskog predsjednika u Ljubljani telefonom predstavio kao tajnik hrvatskog predsjednika Josipovića koji bi želio razgovarati s Pahorom, ali su na kraju razgovarali samo Jurković i slovenski predsjednik. Dok je čekao da ga se spoji s 'predsjednikom Josipovićem', Pahor je 'tajniku Stošiću' na kurtoazni upit kako je, odgovorio da nije loše, ali da bi moglo biti i bolje.

'Imamo neke političke teškoće, ali izdržat ćemo', kaže Pahor u konverzaciji s rječitim 'tajnikom Stošićem' koji ga čak pokušava uvjeriti da će Hrvatska i Slovenija igrati u finalu svjetskog prvenstva u rukometu i da bi bilo najbolje da odigraju 'neriješeno'.

U Pahorovu uredu priznali su da je objavljeni razgovor autentičan i da su se 'ulovili u stupicu', ali da će i dalje ostati komunikacijski otvoreni, objavila je POP-TV.

'Da smo mogli birati, to se ne bi dogodilo. No, dogodilo se. Predsjednik Pahor bit će i dalje dostupan preko svih oblika komuniciranja, usprkos razumnom riziku koji to nosi. To traži otvorenost institucije predsjednika republike za sve ljude', protumačili su u njegovu kabinetu.