ODGOVOR SANADERU

Pahor: Utakmica nije primjereno mjesto susreta

23.01.2009 u 15:11

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor u petak je ponovno odbio mogućnost susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom tijekom Svjetskoga rukometnog prvenstva

LJUBLJANA - Zamoljen da komentira izjavu premijera Sanadera da bi ga pozvao da zajedno pogledaju jednu utakmicu rukometnog prvenstva koja se bude igrala u Zagrebu, pri čemu obećava da tijekom utakmice neće govoriti o državničkim pitanjima, ali da bi to mogli raspravljati prije ili nakon utakmice, Pahor je rekao da se zauzima za međusobni susret koji bi bio dogovoren diplomatskim kanalima.

"Sportska priredba u navijačkom ozračju nije primjereno mjesto za naš susret i zato taj poziv premijera Sanadera ne mogu prihvatiti", rekao je Pahor u petak novinarima, nakon svog posjeta Poljoprivrednoj komori u Ljubljani.

No, Pahor je dodao da se s predsjednikom hrvatske Vlade i dalje spreman susresti na sastanku koji bi bio dogovoren diplomatskim kanalima. "Za takav susret sam spreman i predlažem da budu prisutni i ministri vanjskih poslova obiju država", rekao je Pahor.

Kao dodatni protokolarni razlog što ne može doći u Zagreb naveo je činjenicu da je Hrvatsku nedavno službeno posjetio predsjednik države Danilo Tuerk.

"Hrvatska strana trebala bi tu uzeti u obzir tu činjenicu", rekao je Pahor novinarima.