BITKA ZA PANTOVČAK

Ovo su televizijski termini za sučeljavanje kandidata

03.12.2014 u 16:03

Bionic
Reading

Dok kandidati za predsjednika sakupljaju potpise, televizijske kuće s nacionalnom koncesijom definiraju način na koji će u svom programu sučeliti predsjedničke kandidate. Sučeljavanja kandidata biti će na HTV-u, RTL-u, Novoj TV te na Hrvatskom radiju. Zahvaljujući novim pravilima za medijsko praćenje izbora, televizijske kuće, poglavito komercijalne, prvi put će imati slobodu same odlučiti koga će od kandidata sučeliti. Pri tom će se voditi istraživanjima javnog mijenja te priliku dati onim kandidatima za koje istraživanja pokažu da imaju realne šanse ući u drugi izborni krug, otkriva Novi list

Sve počinje na RTL Televiziji, 21. prosinca u udarnom večernjem terminu. Sučeljavanje će voditi Igor Bobić, no još nije donesena odluka koliko će predsjedničkih kandidata RTL sučeliti. Bit će ih prema prvim informacijama najmanje troje, piše Novi list.

Dan poslije, novo televizijsko sučeljavanje. Tim Informativnog programa Nove TV priprema sučeljavanje predsjedničkih kandidata za 22. prosinca u 21 sati. Vodit će ga Mislav Bago.

'Na sučeljavanje ćemo pozvati najmanje tri kandidata, u skladu s mjerodavnim istraživanjima javnoga mnijenja. Bude li drugog kruga izbora, također ćemo održati sučeljavanje kandidata koji uđu u eventualni drugi krug', najavio je Bago.

Zadnji dan izborne kampanje, 26. prosinca, kandidate s valjanim kandidaturama, najprije čeka sučeljavanje na Hrvatskom radiju, a onda i veliko finale na Hrvatskoj televiziji. Sučeljavanje na HR-u dogodit će se tijekom jutra, trajati će od 8 do 10 sati, a vodit će ga Milena Jukić Ugrin i Mislav Togonal. Zadnje sučeljavanje pred same izbore dogodit će se istog tog 26. prosinca u prime time terminu HTV-a. Moderatorica sučeljavanja – koje će se istovremeno prenositi na Prvom i Četvrtom program – bit će Daniela Trbović. Urednik je Branko Nađvinski, a kandidatima će pitanja postavljati četiri novinara HRT-a.