BILDANJE POSLUŠNIKA

Ovo su fotke godine po izboru Pentagona

26.01.2014 u 11:19

  • +14

Američka vojska

Izvor: US Army / Autor: Sgt. Ken Scar

Bionic
Reading

Američko ministarstvo obrane objavilo je vlastite top fotografije iz 2013. godine, a u fotogaleriji možete pogledati ponajbolje po izboru Business Insidera. Pentagon je pučanstvu ponudio 'najdojmljivije trenutke' službe - od vojnih operacija, preko saniranja posljedica katastrofa do vojničke svakodnevice - u objektivu vojnih fotografa

Dok ministarstvo obrane glorificira 'službu i žrtvu muškaraca i žena u uniformi', Business Insider podsjeća da već sama vojna obuka stremi uništavanju građanskih stavova i izgradnji poslušnog, lojalnog, discipliniranog člana vojnih snaga.

'Vojni trening nije šala. Sve počinje s obukom ročnika, dizajniranom da u glave mladih vojnika usadi vojnički način razmišljanja. Primjenom različitih stupnjeva fizičkog i psihičkog stresa, u šest do 12 paklenih tjedana otpast će nespremni, dok će ostali znati što očekivati od vojne službe.

Kraj obuke nije i kraj poteškoćama. Riječ je o zagrijavanju. Više od 40 posto novoprijavljenih vojnika ne uspije izdržati u službi ni pune četiri godine', piše Business Insider.