tacen kod ljubljane

Ovo selo u Sloveniji je potpuno pod vodom, fotografije su zastrašujuće

04.08.2023 u 17:36

Bionic
Reading

Slovenija se danas bori sa stravičnim poplavama koje su pogodile sjeverni, središnji i zapadni dio zemlje, a prema najnovijim informacijama poplavljeno je i selo Tacen kod Ljubljane

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a poslalo je upozorenje na Facebooku. 'Prognostičari DHMZ-a izdali su za danas, 4. kolovoza 2023., crveno upozorenje na nevrijeme za riječku regiju gdje je moguće jako grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, obilnim oborinama te tučom, osobito na otocima.

Obilna akumulirana oborina koja je već pala i oborina koja se još očekuje na području uzvodnih susjednih država (Slovenije i Austrije) uzrokuje daljnji značajan porast vodostaja rijeka Mure, Drave i Save. Te rijeke bi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana mogle doseći iznimno visoke vodostaje i protoke, upozoravaju iz Hrvatskih voda.

Rijeka Savinja počela se izlijevati iz korita u Celju, a dio grada koji se nalazi uz lijevu obalu rijeke počeo se evakuirati. Obilne oborine izazvale su velike poplave i odrone u mnogim područjima Gorenjske i Koruške. Zapovjednik Civilne zaštite Gorenjske Klemen Šmid pojasnio je da je trenutno najviše pogođeno područje Škofjela sa Selškom i Poljanskom dolinom. 'Zapravo, cijela Gorenjska je pod vodom', kratko je sažeo situaciju Šmid.

Izvor: Pixsell / Autor: F.A. Bobo

Poplave su pogodile i selo Tacen kod Ljubljane.

Stanje u Tacnu je alarmantno, kazao je u kratkom razgovoru za N1 jedan od vatrogasaca PGD Šentvid.

  • +5
Poplavljeno selo Tacen nedaleko Ljubljane Izvor: Pixsell / Autor: F.A. Bobo/PIXSELL/F.A. BOBO