ROŠIN VRAĆEN U STRANKU

'Ovo je novi vjetar u HDZ-u'

12.03.2012 u 14:14

Bionic
Reading

'Nerado se u životu predajem - drago mi je da su me vratili u stranku i da postoje ljudi koji su imali petlje donijeti tu odluku', rekao je stari-novi član HDZ-a Jerko Rošin nakon odluke Visokog suda časti HDZ-a o ponovnom aktiviranju njegova članstva u stranci

Jerka Rošina je u prosincu 2011. godine HDZ splitsko-dalmatinske županije izbacio iz stranke bez najave i obrazloženja. Pretpostavljalo se da su ga izbacili jer nije tajio da je i dalje dobar prijatelj s Ivom Sanaderom te se nije libio kritizirati izborni neuspjeh stranke. Rošin je na tu odluku podnio žalbu na koju je danas odgovorio Visoki sud časti HDZ-a.

'Ne znamo zašto je Rošin izbačen iz stranke jer županijski ogranak to nikada nije obrazložio', rekao je predsjednik Visokog suda časti HDZ-a Florijan Boras nakon poništavanja odluke o Rošinovom izbacivanju iz stranke.

'Nerado se u životu predajem ako mislim da sam u pravu. Drago mi je da su me vratili u stranku, ne toliko zbog mene, nego zbog toga što se vidi da u stranci još uvijek ima nekih dobrih strana koje su spremne suočiti se s problemima i imaju petlje odlučiti kako su odlučile', rekao je Rošin koji smatra da je 'ovo novi vjetar unutar stranke'.

Rošin tvrdi da nema političkih ambicija te da se vraća svojoj struci - arhitekturi. 'Ne možete se nikako maknuti od politike, ali želim se maknuti s ove scene. S druge strane, nije mi svejedno što se događa s mojom strankom i ovom zemljom. Volio bih i da ovi koji su sada na vlasti učine nešto dobro jer na kraju je dobrobit ove zemlje najvažnija', zaključio je Rošin.