DANIEL SPAJIĆ i Stipo Mlinarić Ćipe

Ovo je dvojac kojeg Škorin Domovinski pokret šalje u Sabor umjesto Bubala i Radića: Jedan je autoprijevoznik, drugi vukovarski branitelj

20.07.2020 u 16:25

Bionic
Reading

Stipo Mlinarić Ćipe i Daniel Spajić bit će zastupnici Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru te će koristiti saborski mandat umjesto Krešimira Bubala i Marija Radića, koji su povjerenje građana osvojili na listi u 4. Izbornoj jedinici, izvijestila je stranka u ponedjeljak

Navedenu odluku donijela su tijela stranke. Bubalo i Radić posvetit će se jačanju organizacije i infrastrukture Domovinskog pokreta, stoji u priopćenju.

Stipo Mlinarić Ćipe, koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik Turbo voda, istaknuo je da će njegov doprinos u Saboru biti neumoran rad na pronalasku nestalih u ratu i rješavanju problema koji muče hrvatske branitelje i logoraše, njihove obitelji i obitelji poginulih, "ali i svakog hrvatskog čovjeka i građanina kojem možemo pomoći".

Stipo Mlinarić u studenom prošle godine punio je medijske stupce jer ga je zbog prebrze vožnje zaustavio policijski presretač dok je vozio tadašnjeg predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru.

Policija je tada zaustavila kombi zatamnjenih stakala, osječkih registracijskih oznaka na ličkom dijelu autoceste. Suvozač je bio predsjednički kandidat Miroslav Škoro dok je kombijem upravljao Stipo Mlinarić.

Zbog tolerancije od 10 km/h evidentirana je brizina od 160 km/h, a vozač je trebao platiti 500 kuna kazne, no kako nije prekršajno kažnjavanj u posljednje dvije godine ispunio je uvjete za takozvane mjere pisanog upozorenja odnosno opomene.

Vozač Miroslava Škore Stipo Mlinarić poznata je osoba iz braniteljskih krugova, suborac generala Blage Zadre s kojim je bio u trenutku njegova stradanja. Dragovoljac je s Trpinjske ceste i bivši je logoraš. Brat Mile strijeljan je na Ovčari, pisao je Jutarnji list.

Rekao je da nikada nije bio član neke stranke, kao niti čelnik ili član raznih braniteljskih udruga, a tek u Domovinskom pokretu Miroslava Škore vidi "političku snagu koja će od Hrvatske učiniti bolju zemlju".

Daniel Spajić, privatni poduzetnik iz Virovitičko-podravske županije koji se bavi autoprijevozom i transportom, u politiku se uključio jer, kaže, shvaća da je postojeći porezni i birokratski pritisak na poduzetnike neizdrživ.

Smatra da je jedini način opstanka postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, primarno u opustošenoj Slavoniji, promjena odnosa države prema poduzetnicima, ali i radnicima u privatnom sektoru.

"Imajući na umu krizu koja nam trenutno predstoji, smatram da je ovo zadnji i ključni trenutak da se provedu neodgodive i korjenite promjene. Svoj rad u Hrvatskom saboru temeljit ću upravo na takvim inicijativama", kaže Spajić.

Zagreb: Konferencija za medije Miroslava Škore dan nakon izbora Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL