JAKOVČIĆ O MILANOVIĆU

'Ovo je besplodna rasprava, trebamo se baviti izlaskom iz krize!'

18.03.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Nakon što su na današnju press konferenciju premijera Zorana Milanovića reagirali i medijski djelatnici i stranke desnice, stati na loptu pokušao je šef IDS-a Ivan Jakovčić

'Ovo su sve besplodne rasprave, ova zemlja ima stotine tisuća problema, vrijeme je da se svi, i desnica i ljevica, ozbiljno posvete problemima ove zemlje – nezaposlenost, rast gospodarstva, to su jedine ključne teme u ovom trenutku. Ovo sve zaista više nema nikakvog smisla. Mislim da i premijer i opozicija trebaju početi ozbiljno razgovarati kako ovu zemlju izvući iz krize. I jedni i drugi moraju to napraviti, jer je ova zemlja u velikoj krizi i ako zaista ne sjednemo zajedno za stol i ne postignemo konsenzus oko izlaska iz krize, mislim da nećemo izaći iz krize', prokomentirao je Jakovčić polemike koje se vode posljednjih dana.

Novinari su upitali Jakovčića dijeli li mišljenje premijera da desnica širi govor mržnje.

'Definitivno sam siguran da HDZ svojom politikom i retorikom kojom želi izaći na izbore na neki način se smije svemu što se treba dogoditi u ovoj zemlji, a u ovoj zemlji se treba dogoditi definitivno rast gospodarstva. Širenje mržnje dolazi na neki način, i to na ružan način, ali sve to je zamagljivanje problema u ovoj zemlji. Sjednimo zajedno, zasučimo rukave i počnimo rješavati probleme', zaključio je Jakovčić.