ŽUPNI URED ODBIJA VJERNIKE

'Ovdje nije socijalna ustanova, niti banka'

26.04.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Na ulaznim vratima Župnog ureda u Poreču osvanuo je natpis 'Ovdje nije socijalna ustanova, niti banka!', izvijestio je Centar za građanske inicijative Poreč

Naime nevladina organizacija Centar za građanske inicijative smatra da jednoj crkvenoj ustanovi ne priliči postavljati takve natpise jer bi se zapravo trebala 'brinuti o svojoj zajednici tješeći i savjetujući one koji trebaju vodstvo u duhovnim i svjetovnim pitanjima te pomagati siromašne i bolesne'.

Crkva bi u sadašnjem trenutku trebala biti posebno socijalno osjetljiva, a ovo što radi apsolutno je suprotno. Pitamo: je li ovo natpis primjeren Crkvi? Polazeći s ljudskopravaške pozicije, smatramo da takav uvredljiv natpis ne bi trebao stajati ni na jednoj ustanovi. Vrlo vjerojatno je svima jasno da Crkva nije ni banka ni socijalna ustanova, no zasigurno bi trebala biti mjesto na kojem ljudi mogu doći potražiti pomoć, kakva god ona bila, a na namještenicima Crkve je da osobi pomognu koliko god je to u njihovoj mogućnosti ili da je makar upute drugdje ukoliko joj zaista ne mogu pomoći.

Smatramo da je spomenuti natpis neprimjeren i sramotan, a informacije o nepružanju pomoći koje stižu Centru od zabrinutih građanki i građana nešto su o čemu bi se Crkva trebala zapitati.