FOTOGRAFIJE OTKRIVAJU

Ovako izgledaju poplavljena područja u razmaku od dva dana

14.02.2014 u 17:23

  • +4

Razmjeri poplave 12. - 14. 2. 2014. u Velikoj Gorici

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Bionic
Reading

Uz karlovačko i sisačko područje, poplave su ovih dana najviše pogodile velikogoričko područje. Kritične su točke Petrovina, Mraclin, Čička Poljana, Ribnica. Fotografije pokazuju razmjere poplave u mjestu Petrovina 12. i 14. veljače 2014. godine

Sva ta područja kritičnog 12. veljače obilazio je i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

'Nakon obilnih padalina na području grada došlo je do začepljenja odvodnih kanala i prelijevanje vode preko cesta, tako da smo od noćas angažirali 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnu vatrogasnu postrojbu na području Grada Velike Gorice. Odmah smo na kritičnim mjestima krenuli na akciju, odnosno na gradnju zečjih nasipa, ispumpavanje vode iz zatvorenih prostora, a to su prije svega bili gospodarski objekti, a bilo je i nekoliko stambenih objekata te na omogućavanje održavanja javnog prijevoza.

Vodostaj Kupe kod Karlovca u srijedu je iznosio rekordnih 827 centimetara, a već sljedećeg dana u osam sati vodostaj je pao na 821 centimetar. Daljnje opadanje vodostaja karlovačkih rijeka vodi prema normalizaciji stanja. Centar 112 javlja da su vatrogasci uz pomoć HGSS-a jučer i noćas prevezli oko 70 ljudi, dostavljali potrebne namirnice te evakuirali i određeni broj domaće stoke. Kad se voda u potpunosti povuče – zbrajat će se materijalna šteta od poplava.