PROMJENJIVO ALI TOPLO

Ovaj tjedan stiže ugodna rana jesen

07.09.2015 u 09:54

Bionic
Reading

U prvom dijelu tjedna pred nama prevladavat će sunčano i ugodno toplo, rano jesensko vrijeme. No u petak i subotu ponovno će biti više oblaka i prolaznih kiša. U nedjelju nam slijedi razvedravanje

U utorak će biti pretežno sunčano, mjestimice s malom, na istoku zemlje povremeno i umjerenom naoblakom. Ujutro je u unutrašnjosti moguća sumaglica i magla. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, ujutro s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 22, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U srijedu će nakon prohladnog, mjestimice i maglovitog jutra u unutrašnjosti danju posvuda prevladavati sunčano i ugodno toplo vrijeme. U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu puhati umjerena, povremeno i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 22, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti i na većem djelu Jadrana biti pretežno sunčano tek mjestimice uz malu i umjerenu naoblaku. Na južnom Jadranu bit će djelomice sunčano, povremeno s pojačanom naoblakom, većinom u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, dok će na Jadranu puhati umjerena, povremeno i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 23, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U petak će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice je moguća povremena kiša ili lokalni pljuskovi, uglavnom u unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, ujutro s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 20 do 24, a na Jadranu od 24 do 27°C.

U subotu će još uvijek biti nešto nestabilnije pa će uz pojačanu naoblaku mjestimice biti moguća prolazna kiša ili poneki pljusak.

Nedjelja će biti stabilnija i sunčanija, a oborine se uglavnom ne očekuju. Bura će na Jadranu slabiti.