JOŠ BLIŽE GRAĐANIMA I DJECI

Otvorena UNICEF-ova trgovina i Info centar

10.11.2009 u 11:23

Bionic
Reading

Prvo subotnje prijepodne u studenome UNICEF Hrvatska iskoristio je za svečano otvaranje svoje prve trgovine i INFO centra. Na dvadesetak četvornih metara UNICEF je smjestio brojne artikle iz svoje ponude, čijom kupnjom pomažete rad i djelovanje te međunarodne organizacije u Hrvatskoj i inozemstvu

Uz djelatnike i volontere ureda UNICEF-a Hrvatska, u ulozi domaćina na subotnjem su otvorenju uzvanike i posjetitelje s posebnim veseljem dočekali UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregurić Vejzović, posebna UNICEF-ova izaslanica za roditelje i bebe Maja Vučić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Radno vrijeme UNICEF-ove trgovine i INFO centra u Ilici 8 bit će ponedjeljkom od 13 do 19, od utorka do petka od 9 do 13 i od 16 do 19 sati te subotom od 9 do 13 sati. Uz trgovinu, prostor služi i kao UNICEF-ov INFO centar u kojem zainteresirani građani mogu dobiti sve informacije o djelovanju i programima UNICEF-a.

Otvorenjem UNICEF-ove trgovine i INFO centra započinje mjesec aktivnosti kojima se UNICEF Hrvatska priključuje svjetskoj proslavi 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta. Od 20. do 22. studenog u suradnji UNICEF-a i Hrvatskog filmskog saveza u kultnom zagrebačkom kinu Europa održat će prvi Filmski festival o pravima djece, čime se UNICEF Hrvatska priključuje  brojnim zemljama diljem svijeta koje ove godine pokreću slične događaje i festivale s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima u ostvarivanju prava djece širom svijeta.