STRADAO OKORJELI KRIMINALAC

Otkrivamo detalje sinoćnje drame na Laništu

25.05.2012 u 10:59

Bionic
Reading

Pljačkaš koji je jučer opljačkao više od 400 tisuća kuna iz Privredne banke na zagrebačkom Jarunu preminuo je nešto prije ponoći u bolnici Sestara milosrdnica nakon što si je pred policajcima iz potjere pucao u glavu

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Darku Miškiću, koji je otprije poznat policiji. Upravo zbog njegovog kriminalnog dosjea policija je angažirala i specijalce iz ATJ Lučko. Počinitelj je, naime, u Italiji odslužio zatvorsku kaznu zbog ranjavanja policajca, dok je dosje u hrvatskoj policiji punio teškim imovinskim deliktima i zloporabom droge.

Miškića, zbog sličnosti s jučerašnjom pljačkom, policija bi mogla povezati s još dvije ili tri pljačke banaka na području zapadnog dijela Zagreba. Naime, od travnja u glavnom gradu opljačkano je čak sedam banaka.

Policija je neko vrijeme imala određena saznanja o Miškiću te su nakon jučerašnje pljačke došli do njegovog iznajmljenog stana na Laništu. Pričekali su da izađe izvan zgrade kako bi se izbjegla moguća talačka kriza, s obzirom da je s njim u stanu bila njegova djevojka.

Počinitelj se dao u bijeg, pri čemu je policija zapucala na njega, dok je on vozilom nasrnuo na policajce. Drama se nastavila na zagrebačkoj obilaznici, nedaleko od odmorišta Plitvice. Naime, kako kažu u PU zagrebačkoj, počinitelju je bilo jasno da mu je potjera za petama, izašao je iz vozila te si pred policijskim službenicima pucao u glavu.


Preminuo je od posljedica samoranjavanja prije ponoći u KB Sestre milosrdnice. U vozilu je pronađena gotovo cijela ukradena svota u iznosu od nešto više od 400 tisuća kuna. Pronađeno je i oružje koje je otuđio zaštitaru u PBZ-u te odjeća u kojoj je počinio pljačku. Dio novca nije pronađen, stoga policija provodi daljnje izvide, a ne isključuje se ni mogućnost da mu je netko pomogao pri planiranju kaznenih djela.

U akciji je lakše ozlijeđen pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko. On je pokušao počinitelja izvući iz vozila, no on je u tom trenutku krenuo.

Zanimljivo je kako je zagrebačka policija sinoćnju pljačku zapravo očekivala te kažu kako je počinitelj 'radnjama koje je poduzimao ranije uvjetovao policijske korake'.