POŽAR U RIJECI

Otac i kći opečeni kad su probali spasiti auto

28.12.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Otac i kći opečeni su po rukama, riječ je o površinskim opeklinama, kad su ušli u garažu kako bi pokušali doći do automobila i izvesti ga na dvorište

U požaru koji je danas oko 10 sati planuo u garaži obiteljske kuće u Ulici braće Ružić 12 na Gornjoj Vežici u Rijeci lakše su ozlijeđeni 72-godišnji vlasnik kuće i njegova 52 godišnja kći, a potpuno je izgorio Renault Clio starijeg godišta koji je bio u garaži.

Otac i kći opečeni su po rukama, riječ je o površinskim opeklinama, kad su ušli u garažu kako bi pokušali doći do automobila i izvesti ga na dvorište. Pomoć im je pružena na Hitnoj pomoći KBC-a na Sušaku. Zbog brze intervencije vatrogasaca požar je ugašen nakon dvadesetak minuta, a plamen, na sreću, nije zahvatio kuću. Od dima je zacrnjeno pročelje dvokatnice. Uzrok požara, kao i materijalnu štetu, tek treba utvrditi.

U drugom požaru, u kojem je pred jutro, nešto prije pet sati, izgorio krov kuće u Jakovu Polju na području Novog Vinodolskog, nitko nije ozlijeđen, a uzrok požara je utvrđen. Vlasnica kuće (54) u večernjim je satima oko peći u kući naslagala mokra drva kako bi se osušila te ih ostavila bez nadzora. Drva su se zapalila, plamen proširio na strop obložen lamperijom i zahvatio drvenu konstrukciju krova koja je potpuno izgorjela. Prema prvim procjenama šteta je 20 tisuća kuna.