NAGRADNJAČE

Osvojite majice i sportske boce 'Profesor Baltazar'

19.09.2016 u 11:32

Bionic
Reading

Od 23. do 25. rujna od 10 do 17 sati u vanjskom parku i studijima Jadran filma u Zagrebu bit će održan još jedan Znanstveni piknik, a organizatori su ove godine prigodno pokrenuli i crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti novac za kupnju gigantskog Newtonovog njihala

Da je interes djece i mladih za znanošću još uvijek velik, dokazuje više od 30 tisuća posjetitelja prijašnjih 'Znanstvenih piknika', a ovo je peti put da će sudionici piknika imati priliku kroz prezentacije, igraonice, edukacije i igru zavoljeti znanost.

Znanstveni piknik karakterističan je za poljsku Varšavu gdje se održava još od 1997., a u Hrvatskoj postoji od 2012.godine. Ovaj neprofitni događaj želi potaknuti mlade ljude da znanost gledaju kao svoj životni poziv i poručuje 'Znanost je zabava'. Od 9 tisuća posjetitelja, koliko ih je bilo prve godine održavanja piknika, brojka se počela vrlo brzo povećavati, pa se ove godine očekuje njih čak 70 tisuća.

Ono što bi ih svakako trebalo privući su otvorene (za sve posjetitelje cijeli dan) i zatvorene radionice (ograničen broj mjesta), okrugli stolovi, ali i 'znanstvena klopa', koja bi trebale potaknuti interes za znanošću. Cilj je ne samo povećati interes mladih za znanošću, nego i povećati njezinu ulogu u svakodnevnom životu.

Znanstveni piknik u četvrtak, 8. Rujna, započinje s crowdfunding kampanjom na Indiegogo platformi kojom će prikupljati sredstva za kupnju novog eksponata – Newtonovog njihala. Za svaku uplatu Znanstveni piknik zauzvrat osigurava nagradu putem stranice kampanje.

Osim hrvatskih obrazovnih i znanstvenih ustanova, fakulteta udruga, društva i pojedinaca, svoja će izlaganja na pikniku imati i inozemni gosti poput Europske mreže znanstvenih centara i muzej i znanstvenih centara iz Srbije, Nizozemske, Slovenije, Poljske i Italije. Ako želite naučiti više o znanosti i shvatiti da je zabavna, dođite u Jadran film i postanite dio velikog piknika.

Čitateljima tportala darujemo 4 poklon paketa (žensku majicu i sportsku bocu Profesor Baltazar), a dobitnici su Zorana Deljanin, Atina Stefanov Markičević, Davorin Gluhak i Patricia Polzer.