Osvježite se hladnim čajem od bazge i limete

Osvježite se hladnim čajem od bazge i limete

18.08.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Osvježite se hladnim čajem od bazge i limete

Lijeno ljetno poslijepodne, pasja vrućina i zalihe čaja od bazge koji nam je poklonila Natašina majka, limete se zelene na kuhinjskome stolu, od doručka je ostalo malo meda u staklenoj posudici .... Znam! Napravit ću ice tea iliti ohlađeni čaj od bazge s dodacima (med, limeta) i chillat' na balkonskoj klupi u hladu. Recept je bakin.
Moja je samo sposobnost prisjećanja i povezivanja nabacanih namirnica ;).

Inače, čaj od bazge su koristile naše bake za ljepotu i zdravlje, a protiv upala grla, prehlada, gripe. Čaj od bazge potiče rad bubrega, jača imunitet, blagotvorno djeluje na dišne puteve (zato ga vole astmatičari).

Dio za ljepotu usko je povezan sa zdravljem - naravno, stoga se čaj od bazge pije i za čišćenje krvi, koje ondak kao posljedicu ima blistav ten i cjelokupni reset organizma. Isto tako pije ga se ako ste skloni osipima, ekcemima i drugim neugodnostima na koži koje se mogu pojaviti kao posljedica izlaganja suncu. Umjesto da pijete šumeći kalcij, a vi probajte - čaj od bazge!

za dvije osobe

par cvjetova (o)sušene bazge
1 limeta
2 žlice meda
4 dcl kipuće vode
led - ako ne želite čekati da se čaj ohladi


Zagrijte vodu, smjestite bazgu u šalice ili čaše i kad voda uzavrije prelijte je preko suhih cvjetova. E sad, možete pričekati da se sve skupa ohladi pa onda dodavati med i sok limete ili ubaciti kocke leda u čaj kako bi se odmah ohladio. Nakon leda dodajte žlicu meda ;) i malo limete! Stavite slamke, recite; hvala baka i srknite gutljaj u hladu balkona ili kakvom drugom - hladu.

Osvježite se i

resetirajte jednim manje ili više zaslađenim, hladnim čajem od bazge i zahvalite svim bakama ovoga svijeta što su neke stvari daavno otkrile svojoj djeci koja su ih onak prenijela svojoj djeci i tako u nedogled ;)

... i jedna superljetna stvar ;)