izlaze na slobodu

Osumnjičenima za napad na Srbe u Uzdolju ukinut istražni zatvor; jedan se ženi

06.12.2019 u 13:02

Bionic
Reading

Ukinut je istražni zatvor napadačima na Srbe u uzdolju i danas bi trebali izići na slobodu. Jedan od njih se ženi 14. prosinca

Edvard Sušac, odvjetnik jednog od osumnjičenih, rekao je kako je sudsko vijeće odbilo prijedlog DORH-a te poručuje kako je donesena zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za djela koja im se stavlja na teret, javlja Dnevnik.hr.

Odvjetnik je dodao kako se njegov klijent ženi 14. prosinca.

'Ovo je bila ljudska odluka Općinskog suda u Šibeniku. Neka mu je sa srećom', poručio je odvjetnik Sušac.

Kako doznaje ŠibenikIN, na vjenčanju će biti navodno još nekoliko osumnjičenih.

U četvrtak je podignuta optužnica protiv petnaestorice napadača na Srbe u Uzdolju, priopćeno je iz državnog odvjetništva. Tereti ih se za kaznena djela nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Petnaestoricu napadača u dobi od 19 do 28 godina državno odvjetništvo tereti da su 21. kolovoza oko 22:15 s više automobila došli do kafića u Uzdolju (općina Biskupija) znajući da se u njemu nalazi veći broj Srba. Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobilo je tjelesne ozljede (razderotine, ogrebotine, oguljotine i krvni podljevi na područjima glave, leđa, nogu i ruku), a šteta pričinjena vlasnici procjenjuje se na iznos od oko 25.000 kuna.