Privedeni napadači

Osumnjičeni za napad u Uzdolju brane se šutnjom, a mladići ispred suda snimaju, psuju i vrijeđaju novinare

06.09.2019 u 12:08

Bionic
Reading

Nakon što je šibenska policija jučer privela još deset od ukupno 14 osumnjičenih za napad na goste kafića u Uzdolju kod Knina, tijekom jutra privedeni su u županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku

I dok su se se osumnjičeni za napad na goste kafića u Uzdolju kod Knina branili šutnjom, puno je glasnije bilo ispred zgrade županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku. Pored okupljenih novinara povremeno prolaze nepoznati mladići, novinare nazivaju lešinarima i psuju ih, javlja Večernji list.

Novinari ŠibenikIN-a izvijestili su da se tijekom privođenja pred šibenskim sudom oko novinara koji su snimali privođenje okupilo nekoliko mladića i da su snimali novinare, pokazivali im srednji prst te ih vrijeđali. Te je mladiće legitimirala policija. Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor potvrdila je pak novinaru Večernjeg lista da je jedan od novinara prijavio incident ispred šibenskog suda. Policija je kod jedne osobe utvrdila remećenje javnog reda i mira pa će protiv nje podnijeti prijavu.

Neki svo vrijeme mirno sjede, vidljivo potreseni privođenjem njihovih prijatelja i članova obitelji. Jedan od njih objasnio je novinaru: 'A nemam ti što reći. Ja sam ga došao odvesti doma jer znam da nije ništa kriv i da ništa nije napravio,'

  • +9
Privođenje druge skupine napadača iz Uzdolja Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

U 13 sati trebala bi se povodom ovog slučaja održati i konferencija za novinare šibenske policije. Branimir Zmijanović, odvjetnik jednog od osumnjičenih, rekao je: 'U ovoj fazi ne mogu vam ništa posebno kazati osim da mi je poznato da su se dečki branili šutnjom. Nakon što su obavljeni izvidi vezani za davanje iskaza pred državnim odvjetnikom bit će prepraćeni istražnom sucu'.

Nakon ispitivanja osumnjičenima za napad bit će određene mjere. Četvorici prošlog tjedna uhićenih pripadnika Torcide koji su napali goste kafića dok su gledali utakmicu Crvene zvezde, određen je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. Pretpostavlja se da će DORH i danas zatražiti zadržavanje privedenih. Sva su desetorica, navodi policija, sa šibenskog, splitskog i sinjskog područja.