u dogovoru s grbinom

Osumnjičeni u aferi Janaf Vinko Grgić napustio stranku. SDP ostao bez saborskog zastupnika

14.01.2021 u 15:35

Bionic
Reading

Bivši gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić više nije član SDP-a. Grgić je, kako neslužbeno doznaje Večernji list, jučer istupio iz stranke što znači da SDP u Saboru ostaje i bez jednog svog saborskog zastupnika obzirom da Grgić ima svoj mandat

Kako se čuje u samom SDP-u, razlozi zbog kojih se Grgić iščlanio iz SDP-a isključivo su vezani za istragu koja se protvi Grgića vodi. Naime, Grgić je, podsjećamo, osumnjičen da je kao gradonačelnik Nove Gradiške primio mito kako bi zauzvrat osigurao posao prvoosumnjičenom u aferi Janaf, piše Večernji list.

Zbog afere je Grgić dao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške, a kako će svoj saborski mandat zadržati iako više nije član SDP-a, biti će nezavisni saborski zastupnik.

Kako se neslužbeno čuje u SDP-u, potez istupanja iz stranke Grgić je povukao, u dogovoru s Grbinom, kako ne bi štetio svojoj stranci zbog pravosudnog procesa koji se protiv njega vodi. Završi li se taj proces njemu u korist plan mu je ponovno se vratiti u SDP.

  • +2
Vinko Grgić izašao iz Istražnog zatvora u Remetincu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

O Grgićevom istupanju iz SDP-a govorit će se i na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a nakon koje bi Grbin, čuje, se trebao također dati izjavu na temu odlaska Vinka Grgića.