OKRŠAJ PLAKATIMA

Ostojićeva žestoka kampanja protiv Bandića

22.04.2013 u 12:49

  • +9

Poruke s predizbornih plakata

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Iako mu se spočitavalo da je mlak i previše pristojan u kampanji, aktualni ministar zdravlja i Kukuriku kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić mjesec dana prije lokalnih izbora žestoko se preko predizbornih plakata obrušio na dugogodišnjeg šefa Zagreba Milana Bandića

'Na ovu nadstrešnicu potrošio je 120 tisuća kuna. Njena stvarna cijena je 60 tisuća'; 'Potrošio je 11 milijuna kuna za ukrasnu rasvjetu na Domovinskom mostu. Za isti novac mogli smo urediti 135 dječjih igrališta'; 'Potrošio je 18 milijuna kuna na fontane. 80.000 Zagrepčana nema priključak na vodovod'; 'Dobrodošli u Zagreb, grad biciklističkih staza s preponama'; 'Dobrodošli u Zagreb, grad s najljepšim šatorom u Europi', 'Dobro došli u Novi Zagreb! Osjetite miris grada', poruke su koje s Ostojićevih plakata aludiraju na grijehe aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

'Cilj je ukazati na to kakav je Zagreb danas grad pod paskom Milana Bandića i što to znači u svakodnevnom životu', otkrio je za Zagrebanciju jedan od suradnika iz Ostojićevog stožera koji se slaže s mišljenjem da je SDP u Zagrebu prvi put pokrenuo negativnu kampanju.

'A što možemo nego ukazati na probleme koji se mogu samo pogoršati ako se Bandića ponovno izabere. Ovako jasno govorimo s čime se svjetonazorski ne slažemo i što mi mislimo raditi. Naše ideje nisu milijunski kapitalni projekti, već jednaka prava svima. Zato jedan od plakata ukazuje i na primjerice i dalje svima sumnjivu izgradnju fontana, koja je koštala 18 milijuna kuna, a tim novcem je 80.000 građana našeg grada moglo konačno dobiti priključak na vodovod. Ostatak novca bi primjerice mogao ići za igrališta, zelene površine i slične projekte', pojasnio je sugovornik Zagrebancije i podsjetio da je problem vodovoda trebalo riješiti novcem od obveznica koje je Holding svojedobno emitirao na burzi u Londonu.

Žestok okršaj plakatima zamijetili su i u Zadru, u kojem se napada HDZ zbog korupcijskih afera.