MINISTAR POLICIJE O MERZEL

Ostojić odgovorio zašto je do uhićenja došlo kasno navečer

02.04.2014 u 11:36

  • +7

Djelatnici PNUSKOK-a uhitili županicu Marinu Lovrić Merzel

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je kako će se uhićenje sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel odraziti na SDP

‘Onog trenutka kad budemo shvatili da zahtjev Državnog odvjetništva policija provodi i nikome ne pada na pamet da stavlja pod tepih bilo koju sumnju, onda ćemo shvatiti da je to prednost, a ne šteta’, rekao je Ostojić kojeg su novinari pitali i zbog čega je do uhićenja došlo sinoć kasno navečer.

‘Zaista o tome nemam pojma. Moram biti iskren, ministar ne rukovodi kriminalističkim istraživanjima. Po nalogu USKOK-a servis je bila policija i prema tome vjerojatno su se neke radnje odužile. Detalje zaista ne znam’, odgovorio je Ostojić.

Ministar se osvrnuo i na činjenicu da je bivši načelnik Općine Sibinj Ivica Batinić, koji je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest godina zbog afere 'Sibinj', pobjegao iz Hrvatske, i to navodno u Bosnu i Hercegovinu.

‘Ja sam ministar unutarnjih poslova, ne ravnatelj policije niti mogu govoriti u njihovo ime. Zaista se može dogoditi da netko uspije pobjeći, ali siguran sam da će svaka presuda, pa i ta, a imali smo nekoliko sličnih iskustava, na kraju završiti tako da je pravda dostižna’, izjavio je Ostojić.