ŠEFICA MIRIAM KERVATIN

Osnovana stranka Blokirani - Deblokirajmo Hrvatsku

16.07.2016 u 16:21

Bionic
Reading

Na temelju udruge 'Blokirani', koja protekle tri godine zagovara rješenje za 330 tisuća blokiranih hrvatskih obitelji, osnovana je nova politička stranka pod nazivom 'Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku'. Time je udruga Blokirani odlučila da se iz razine već dobro poznate građanske udruge organizira i kao demokratska, politička stranka koja okuplja blokirane hrvatske građane i sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske, priopćila je u subotu ta stranka

Ciljevi stranke su moratorij na ovrhe, deblokadu imovine i računa građana, novi Ovršni zakon, usuglašavanje Stečajnog zakona sa Zakonom o osobnom bankrotu čime se automatski deblokira 330 tisuća obitelji, smanjenje porezne represije i zabranu deložacija iz jedine nekretnine.

'Blokirani' (skraćeni naziv) navode kako bi osnovne ciljeve ostvarili najduže godinu dana od datuma registracije stranke, uključivši period parlamentarnih izbora, te saziva Hrvatskog sabora i Vlade.

Za predsjednicu stranke na osnivačkoj skupštini, održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je izabrana dosadašnja predsjednica istoimene udruge, Miriam Kervatin, njezin je zamjenik Mario Strinavić, a glavni tajnik Sarajko Baksa.