OTVARANJE U OŽUJKU 2011.

Osječki Avenue Mall bit će veći od zagrebačkog

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 14.10.2010 20:08
  • Objavljeno 14.10.2010 u 17:24
Avenue Mall u Osijeku

Avenue Mall u Osijeku

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder

Trgovački centar Avenue Mall u Osijeku bit će još ove godine spreman za tehnički pregled i uporabnu dozvolu, najavio je dr. Siniša Slijepčević, direktor investitora GTC Hrvatska, na svečanosti u povodu zatvaranja krovne konstrukcije

No bez rekonstrukcije raskrižja i pristupne ceste upitno je dobivanje uporabne dozvole, a ondje još nisu riješeni vlasnički odnosi.

'Avenue Mall ima pristupnu cestu, sami ste se dovezli na gradilište javnom prometnicom, a raskrižje će biti rekonstruirano. Sve glasine koje kruže o kašnjenju otvaranja našeg centra predmet su kaznene prijave', upozorio je Slijepčević ne odgovorivši nam na pitanje kada će i kako riješiti vlasničke odnose i urediti pristup budućem trgovačkom centru, budući da su dijelovi ceste u vlasništvu osječkog poduzetnika Ivana Šapine i umirovljenog profesora iz Slavonskog Broda Kajetana Šepera.

Naveo je kako izgradnja objekta ide brže nego je planirano, pa je otvorenje predviđeno početkom 2011. godine. Da će to biti u ožujku, najavila je Žužana Kargitaj, direktorica EBRD-a Hrvatska, jednog od glavnih financijera projekta.

To je ipak znatno kasnije od 21. listopada 2010, za kada je otvorenje Avenue Malla u nazočnosti župana Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Krešimira Bubala Slijepčević najavio na početku radova u lipnju prošle godine. Danas, međutim, nijedan od njih dvojice nije prisustvovao svečanosti završetka krovne konstrukcije.

Uvrijeđeni gradonačelnik

GTC je gradu u cijelosti platio komunalni doprinos od 32,7 milijuna kuna, pa s pravom od gradske uprave traži brže rješavanje spoja s cestom Sv. L. B. Mandića, jednom od najprometnijih u zemlji, s koje će se pristupati Avenue Mallu. Današnje prometno rješenje stvaralo bi velike čepove, pa su gradske službe tražile rekonstrukciju raskrižja radi bolje protočnosti. Kako nisu riješeni vlasnički odnosi, što je uvjet za izdavanje građevinske dozvole, rekonstrukcija raskrižja i proširenje pristupne ceste kasni i mogli bi odgoditi najavljeno otvorenje objekta.

Zbog toga je dr. Slijepčević nedavno uputio oštro pismo gradonačelniku Bubalu diskretno ga optuživši za opstruiranje investicije, pa njegov nedolazak na svečanost bolje upućeni tumače upravo uvrijeđenošću tonom pisma. Slijepčević nam to nije htio komentirati, samo je ustvrdio kako s gradom dobro surađuje. 

Objekt veći od zagrebačkog

Avenue Mall u Osijeku bit će 20. takav objekt u srednjoj i istočnoj Europi, nešto veći i suvremeniji od zagrebačkog, a u gradnju će se uložiti približno 55 milijuna eura. Na 62.000 četvornih metara zemljišta bit će više od 80 prodajnih prostora površine 26.700 četvornih metara. Objekt će raspolagati sa 1.200 parkirališnih mjesta, supermarketom od 3.500 kvadrata, a imat će i sedam kinodvorana Cineplexx Continental filma s mogućnošću projekcija filmova u 3D tehnologiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi