DVA GOLA VUKUŠIĆA

Osijek prijetio, Hajduk ga pobijedio

15.10.2011 u 21:50

Bionic
Reading

Hajduk je u središnjem dvoboju MAXtv Prve lige ove subote na Poljudu sa 3:1 (2:1) svladao Osijek i tako se približio vrhu poretka

Hajduk je u poticajnoj poljudskoj atmosferi svladao vrlo opasni Osijek u utakmici u kojoj se imalo što vidjeti. Osijek je prijetio Subašiću iz raznih pozicija, ali Hajduk je svoje prilike iskorištavao i zasluženo uknjižio tri boda.

Bijeli su poveli preko Vukušića koji je odbijanac od grede budno iskosa proslijedio u mrežu. Prečku je pogodio Anas koji se pokazao u pravom svjetlu. Izjednačio je Goran Ljubojević glavom nakon kornera, ali nakon samo osam minuta Vukušić je u skoku nadmudrio inače odličnog Karduma i lako poentirao za 2:1.

Uslijedio je odmor nakon kojeg su Osječani izašli još odlučniji, no dva su puta pogađali okvir vratia, a Subašić je skinuo zicer Ljubojeviću. Stvarao je i Hajduk, a nagrada im je došla u vidu gola Tomasova pola sata prije kraja, koji je najavio mirnu završnicu. Osječani su i dalje pokušavali, ali Hajduk je sačuvao prednost i sa 3:1 došao na četiri boda zaostatka za Dinamom.