I DO 100 KM/H

Orkansko jugo, kiša i 5°C više

26.02.2016 u 09:42

Bionic
Reading

Jaki južni vjetrovi, koji će u nedjelju mjestimično dosezati orkanske udare od oko 100 km na sat, donijet će nam porast temperatura za oko 5°C, ali i vlažan zrak tako da će posvuda biti dosta oblaka i oborina. Sunčana razdoblja bit će mjestimična i prolazna pojava.

U subotu će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno, uz mogućnost za kraća sunčana razdoblja, uglavnom na istoku i jugu zemlje. Povremeno je moguća kiša, češća, mjestimice i obilnija na Jadranu i u okolnim područjima, a moguć je i poneki pljusak s grmljavinom. U gorju je još moguć snijeg, no očekuje se porast temperature pa će snijeg prelaziti u kišu. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskoj unutrašnjosti biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, poslijepodne češću, a mogući su i pljuskovi, mjestimice obilniji praćeni grmljavinom. U kontinentalnoj unutrašnjosti i na južnom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, prijepodne sa sunčanim razdobljima. Poslijepodne se očekuje porast naoblake, a krajem dana je moguća i kiša. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugoistočnjak. Na Jadranu će jako i olujno jugo tijekom dana jačati pa će krajem dana mjestimice imati i orkanske udare koji će dostizati brzine od 100 km/h. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U ponedjeljak tijekom noći i ujutro posvuda će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i njegovom zaleđu mogući su pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i izraženiji. Već prijepodne očekuje se djelomično razvedravanje, ali ne i potpuna stabilizacija pa će mjestimice i dalje biti moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu tijekom noći i jutra jugo će postupno oslabiti pa će uglavnom biti umjereno i jako, samo mjestimice na otvorenom i olujno. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 11 do 16°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.