BUSEVI I VLAKOVI KASNE

Orkanski vjetar otežava putnički promet

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.02.2012 16:33
  • Objavljeno 10.02.2012 u 16:33
bura maslenica

bura maslenica

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Zbog orkanskog vjetra zatvoreni su Krčki most, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica, autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene.

Zatvorene su i državne ceste D425 Čeveljuša-Karamatići, D506 Dobroselo-Mazin, D523 Šmrika-Križišće i D5155 Čanak-Janjačka Kosa, javio je Hrvatski autoklub o stanju u prometu u 14,15 sati.

Samo osobna vozila smiju voziti između Paškim mostom, Jadranskom magistralom od Bakra do Senja, državnom cestom D25 Gospić-Karlobag i županijskom cestom ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu na državnim cestama cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatskei Dalmacije. A zbog izuzetno loših uvjeta vožnje, snijega na kolniku, snježnih nanosa i poledice, vozače teretnih vozila koji voze prema jugu zemlje i dalje prema Bosni i Hercegovini upozorava se da su zatvorene ceste prema Imotskom, Vrgorcu i Pločama kao i granični prijelazi Metković, Gabela Polje, Mali Prolog, Vinjani Donji i Vinjani Gornji.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen, Brestova - Porozina, Jablanac - Mišnjak, Valbiska - Merag, Valbiska - Lopar i katamaranske linije na riječkom, zadarskom području i splitskom području (Split- Hvar- Jelsa u 14 sati, Split - Bol - Jelsa u 16,30 sati i Split - Vis u 20,30 sati).

Sve raspoložive mjerodavne službe Hrvatskih željeznica (HŽ) angažirane su kako bi željeznički promet i u ovim teškim vremenskim uvjetima tekao redovito, izvijestio je HŽ.

Unatoč otežanim vremenskim uvjetima, vlakovi voze, a zadnjih su dana često bili jedino prometno sredstvo kojim su putnici mogli stići do odredišta. HŽ je istodobno, kako navodi, zbog loših vremenskih uvjeta koji su uzrokovali kvarove, neke vlakove morao otkazati, a na pojedinim dionicama, gdje je to moguće, organiziran je prijevoz autobusima.

HŽ ističe da čini sve kako bi osigurao neometan željeznički promet.

Obavijesti o stanju u željezničkom prometu mogu se dobiti na kolodvorima i na HŽ-ovim internetskim stranicama www.hznet.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi