VODI I OSIGURANJE

Orešković dobio novi posao, vraća se u Tevu

04.01.2017 u 12:42

Bionic
Reading

Glasnogovornik Teve potvrdio je za 24sata da se bivši premijer vraća u tu firmu. Imat će ulogu u globalnim financijama, ali neće biti uključen u odluke vezane za poslovanje u Hrvatskoj

Nakon kratkog izleta u hrvatske političke vode, u kojima je kao premijer vodio Vladu svega šest mjeseci, Tihomir Orešković vraća se u Tevu, veliku farmaceutsku tvrtku i vlasnicu Plive, iz koje je i došao na poziciju premijera.

Tu informaciju potvrdio je za 24sataPaul Williams, glasnogovornik Teve.

'Možemo potvrditi da se Tihomir (Tim) Orešković pridružuje Tevi u Amsterdamu. Gospodin Orešković će imati višu ulogu u našem globalnom financijskom poslovanju i neće biti uključen u odluke koje se tiču našeg poslovanja u Hrvatskoj', navodi glasnogovornik Teve.


Otputovao u Amsterdam s tjelohraniteljima - na naš trošak

Podsjetimo, u utorak navečer 24sata objavila su da je Orešković ovaj tjedan otputovao u Amsterdam kako bi preuzeo novu funkciju.

No Orešković se nije odrekao službene zaštite koja mu pripada još šest mjeseci nakon prestanka premijerske dužnosti iako je otišao u inozemstvo. Neslužbeno je potvrđeno da su s njim otputovala i dva zaposlenika policijske Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Orešković kao bivši premijer ima na zaštitu sve do 19. travnja. Dnevnica za svakog tjelohranitelja iznosi 70 eura, pa ćemo samo njih platiti više od 100.000 kuna do 19. travnja. U Ravnateljstvu policije nisu nam odgovorili koliko će točno koštati osiguranje Oreškovića u inozemstvu. Prema cijenama u Amsterdamu za hotel s tri zvjezdice i ako dva policajca budu dijelila sobu, to je trošak od 60.000 do 120.000 kuna do 19. travnja.

Tu su i svi ostali troškovi, poput benzina i prehrane, pa je jasno da će porezni obveznici masno platiti zaštitu bivšeg premijera.