NEPAŽNJA VLASNICE

Opuškom cigarete zapalila kuću

26.11.2010 u 14:18

Bionic
Reading

Jučer ujutro nepažljiva je 34-godišnjakinja u pepeljari ostavila opušak cigarete koji je potom pao na pod te izazvao požar u kojem je izgorio čitav dnevni boravak i dio kuhinje

Požar u prizemlju obiteljske kuće u Slavonskom Kobašu izbio je nešto poslije 9 sati ujutro. Nakon što su vatru ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slavonski Kobaš i Oriovac, na mjesto događaja stigli su policajci, koji su uz nazočnost inspektora zaštite od požara obavili očevid.

Utvrđeno je da je do požara došlo zbog nepažnje 34-godišnje vlasnice kuće koja je u pepeljari na stoliću u dnevnom boravku ostavila opušak cigarete, te je otišla kod susjede. Dok u kući nije bilo nikoga od ukućana, neugašena je cigareta napravila pravi kaos. Tinjala je, te je potom ispala iz pepeljare na stolić, a sa stolića na pod. Mali se plamen potom brzo razbuktao u pravi požar. Vatra je zahvatila garnituru i stolić šireći se dalje. Nakon što je izgorio čitav dnevni boravak kuće, požar je zahvatio i kuhinju koja je djelomično izgorjela. Šteta, bez službene procjene, iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.