općinsko državno odvjetništvo

Optužen Sinjanin koji je policajcima na intervenciji prijetio da će 'dignuti kuću u zrak'

29.11.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Sinjanin (72) koji je krajem listopada prijetio policajcima na intervenciji da u kući ima plinske boce i bombu koje će aktivirati optužen je zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, izvijestilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo

Na teret mu se stavlja da je 23. listopada 2019. prijetio i odbio otvoriti vrata policijskim službenicima Policijske postaje Sinj koji su došli do njegove obiteljske kuće kako bi s njim obavili obavijesni razgovor povodom prijave njegove nevjeste zbog oštećenja vrata na kući, a sve kako bi ih onemogućio u njihovu postupanju.

Zaprijetio je da 'u kući ima pripremljene tri plinske boce spojene s bombom te da će u roku od 48 sati aktivirati bombu i dignuti kuću u zrak', a ako netko pokuša ući da će 'zajedno s njima dignuti kuću u zrak'.

Okrivljenik je potom mobitelom nazvao i jednu radio postaju te djelatnici u redakciji rekao da namjerava kuću dignuti u zrak uz pomoć plinskih boca i bombe, navodi se u optužnici.

Zbog tih prijetnji policijski službenici s njim nisu obavili planirani razgovor, već su blokirali promet ulicom i zbog sigurnosti prekinuli nastavu u obližnjoj osnovnoj školi.

U optužnici je predloženo da se 72-godišnjaku produlji istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će na slobodi ponoviti kazneno djelo, navodi tužiteljstvo.