NABROJALA USPJEHE

Oproštajni prijem kod Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku: 'I dalje ću graditi mostove'

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 05.02.2020 17:25
  • Objavljeno 05.02.2020 u 16:43
Prijam na Pantovčaku

Prijam na Pantovčaku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Andrisek

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je prijam za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj zahvalivši im na marljivom radu i zalaganju te na predanosti razvijanju još jačih veza između njihovih zemalja i Hrvatske, priopćila je u srijedu predsjedničina glasnogovornica Ivana Crnić

U obraćanju predsjednica se osvrnula na svoj predsjednički mandat kazavši kako je nastojala ispuniti svoju ustavnu ulogu u sukreiranju vanjske politike koja je u svom pristupu uvijek bila progresivna i proaktivna.

'Posvetila sam svoj mandat promicanju odnosa između Hrvatske i vaših država – mnoge od kojih sam posjetila ili sam primila šefove vaših država i druge visoke dužnosnike u Hrvatskoj', kazala je predsjednica dodavši kako je za nju diplomacija bila i ostala ključno sredstvo za povezivanje naših zemalja i kultura, naših naroda i gospodarstava.

Za novo desetljeće predsjednica je kazala kako ga započinjemo s lokalnim, europskim i globalnim izazovima, ali i s ogromnim mogućnostima, a govoreći o budućnosti Hrvatske i Europe, podsjetila je kako je često naglašavala nužnost europske konsolidacije. U tom smislu, izrazila je ponos na jedno od postignuća svojeg mandata, Inicijativu triju mora, koja je okupila 12 država članica Europske unije i čiji je cilj prevladati unutrašnje neravnoteže unutar EU ukidanjem umjetnih podjela između starih i novih država članica te provođenjem konsolidacije Europe, njenog tržišta i teritorija.

'Danas, članice Inicijative triju mora pridonose jačanju jedinstva Europske unije, većoj koheziji i povezanosti, kao i njenoj daljnjoj integraciji', istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

  • +2

Prijem kod Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Andrisek

Predsjednica se u obraćanju osvrnula i na svoj projekt 'Osjetimo Hrvatsku', tijekom kojeg su članovi diplomatskog zbora, zajedno s njom, posjećivali sve krajeve Hrvatske kako bi ne samo vidjeli ljepote Hrvatske, već i svjedočili njenim uspjesima i razvoju te upoznali hrvatske ljude iz različitih krajeva i svih sfera društvenog života.

Istaknula je kako je marljivo radila na brendiranju Hrvatske na domaćem i inozemnom planu. Dodala je kako smo, zahvaljujući njezinim i naporima hrvatske Vlade, uspjeli demografiju postaviti visoko na dnevni red Europske unije, kako bismo zajedno radili na rješavanju tog pitanja. Nadalje, predsjednica je izrazila uvjerenje da je, kao prva predsjednica Hrvatske i predsjedavajuća Vijeća žena svjetskih vođa, pomogla mnogim mladim ženama razbiti vlastite 'staklene stropove' nadahnjujući, motivirajući ih i pokazujući im što je sve moguće.

Zaželjevši šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj uspješan nastavak mandata, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako će i dalje graditi mostove i razumijevanje između naših zemalja i naroda na uzajamnu korist naših država.

  • +37
  • +34

Kolinda Grabar-Kitarović održala govor i čestitala novoizabranom predsjedniku Milanoviću

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!