STANJE NA CESTAMA

Oprez, radovi na nekoliko autocesta, moguća i čekanja na granicama

27.05.2017 u 09:03

Bionic
Reading

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa se vozače upozorava da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK)

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb u subotu će od 9 do 15 sati u zoni čvora Sveta Helena biti zatvoren krak iz smjera Vrbovca u smjeru Zagreba, a promet će biti preusmjeren na DC10-ŽC3034. Zatvoren je i ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunele Malu Kapelu i Brinje promet teče dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi), a na A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić te između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno u zoni mosta Kutina-Ilova te između Kutine i Novske, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, a između čvorova Popovača i Križ u smjeru Zagreba zatvoreni su vozni i zaustavni traci.

Na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.