SVE VIŠE ŽRTAVA CORBIS TRGOVINE

Oprez kad kupujete bijelu tehniku preko interneta

20.02.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Bujskoj policiji jučer je prijavljen novi slučaj prijevare prilikom kupnje kućanskih uređaja putem interneta. Naime, to je već drugi slučaj ove vrste prijevare od početka godine, no kako je i u prošloj godini zabilježen veći broj prijevara, iz Policijske uprave istarske apeliraju na građane da budu oprezni prilikom on-line kupnje proizvoda, pogotovo u slučajevima kada prodavatelji nude različite pogodnosti

Naime, 41-godišnja Grožnjanka ostala je bez nekoliko tisuća kuna, naručivši putem internetske stranice Corbis trgovine prijeko potrebne kućanske aparate. Žena je novac za štednjak i perilicu ovom trgovačkom društvu iz Zagreba uplatila još 27. prosinca prošle godine, no nikad ih nije dobila.

'Sve kontakte s prodavateljem ostvarivala je putem elektroničke pošte, no iako je dobivala stalna obećanja da će joj se naručena roba isporučiti na kućnu adresu, to se nije dogodilo pa je događaj prijavila policiji', kažu u PU istarskoj. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o Corbis trgovini koja 'posluje' putem internetskih stranica, a sličan slučaj prijevare Istrana prilikom on-line kupovine zabilježen je i u siječnju, također na području Buja.

'Provedenim izvidima utvrđeno je kako je trgovačko društvo iz Zagreba tijekom ove i prošle godine lažnim prikazivanjem činjenica dovelo u zabludu veći broj osoba, koje su putem interneta kupovale kućanske uređaje. Oštećene osobe, iz različitih dijelova Hrvatske, uređaje su uredno platile, no oni im nikada nisu isporučeni', priopćeno je iz PU istarske.

I u ovom slučaju policijska postaja Buje dostavit će izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, no budući da razni prevaranti koriste nepovoljnu gospodarsku situaciju i težnju građana da prođu što jeftinije, građane se poziva na oprez prilikom kupnje te da prijave policiji sumnjive internetske oglase i stranice ukoliko posumnjaju da bi mogli postati žrtve prijevare.