koruptivna hobotnica

Oporba predala prijedlog za raspuštanje Sabora i raspisivanje izvanrednih izbora

22.02.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Klubovi zastupnika zeleno-lijevog bloka - SDP-a, Centra i GLAS-a, IDS-a, HSS-a i Radničke fronte te Socijaldemokrata - predali su prijedlog za raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje izvanrednih izbora

'Potpuno je jasno da je Vlada izgubila svaki legitimitet. Taj se legitimitet ne može vratiti rekonstrukcijom, može se vratiti na jedan jedini način - da se mandat vrati građanima i da građani odluče tko će i na koji način voditi Hrvatsku u ovim izuzetno izazovnim vremenima', rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, javlja HRT.

'Oni su krivi i što ništa nisu napravili. Zauzeti zadržavanjem koruptivne hobotnice, nisu proveli nijednu reformu - ni reformu obrazovanja, ni zdravstva, niti smo restrukturirali gospodarstvo. O obnovi ne želim ni govoriti', kazala je zastupnica Sandra Benčić (platforma Možemo!).

Dodala je da je pored korupcije 'to njihov najveći krimen'.

Zahtjev oporbe za raspuštanjem Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Zaista, jedini izvor da se Hrvatska makne s dna ljestvice po svim kriterijima - a jedini kriterij je da smo pri vrhu ili na samom vrhu - je broj mrtvih od korone i korupcija. Dakle jedini izlaz je da se ova koruptivna hobotnica, kojoj nema kraja, zaista makne s političke scene u Hrvatskoj', poručila je Anka Mrak Taritaš (GLAS).